SLOVENSKI DIMNIK PEČARSKI ŠAMOT KAMINI BRUNNER

O podjetju

Podjetje KIP je bilo ustanovljeno v pedesetih letih prejšnjega stoletja. Njegova osnovna dejavnost so bili ognjevzdržni materiali in z njimi povezani izdelki, kot so industrijski in pečarski šamot ter z razvojem tudi dimniki – tako individulani kot industrijski. Z razpadom nekdanje skupne države in posledično tudi skupnega trga pa je razpadlo tudi tedaj družbeno podjetje KIP.
V začetku 90-ih je bilo ustanovljeno zasebno podjetje KIP, ki je s pridobljenimi izkušnjami in znanjem nadaljevalo z delom v branži ter obdržalo ime in blagovno znamko pri življenju.

Mejniki
Pomemben mejnik podjetja KIP iz leta 2006 je strateška in lastniška povezava s podjetjem Cementni izdelki Gorec iz Šentlovrenca na Dolenjskem. Skupaj z izvrstnimi kooperanti je podjetje ponudilo slovenskim kupcem celovito dimniško rešitev Slovenski dimnik.
Leta 2008 smo ponovno uvedli program pečarskega šamota oz. keramike in začeli ozaveščati potrošnike o prednostih šamota in vedno večjemu ekonomskemu pomenu akumulacije toplote. Zastopamo in tržimo proizvodnji program pionirjev nemške šamotarske industrije, podjetja Wolfshöher Tonwerke.
Leta 2013 smo razvili inovativen ogrevalni sistem Vesta, ki je rezultat sodelovanja dveh uveljavljenih slovenskih znamk Kip in Lokaterm. V celovito ogrevalno rešitev sta s svojimi najboljšimi lastnostmi združena varčna in zmogljiva peč ter večfunkcijski dimnik.
Leta 2015 smo tehnično izpopolnili obstoječe dimniške sisteme iz keramike/šamota in dodali suhomontažni dimniški sistem iz nerjavne pločevine. Uvedli smo tudi sisteme za priključitev kurilnih naprav na dimnik.

PartnerjiCementni izdelki Gorec je visokotehnološko družinsko podjetje, ki ga je leta 1967 ustanovil Jožef Gorec.Sodobno družinsko podjetje, ki se s kovinsko dejavnostjo ukvarja že več kot 35 let.Nemško družinsko podjetje Wolfshöher Tonwerke je pionir nemške šamotarske industrije; njihovi začetki segajo v leto 1856.Podjetje Creina, s prepoznavno blagovno znamko Lokaterm, je sinonim za kakovostne peči na drva.